Összefoglalás – értékelés

Könyvünk első fejezetének leckéiben a teremtésről, a teremtett világ védelméről, az Oltáriszentségről, a feltámadásról és a gondviselésről tanulhattunk, de a szerzetesség bölcsőjéhez is visszakanyarodtunk, majd az egyik legnépesebb szerzetesrend, a szaléziak híres szentjét, Bosco Szent Jánost ismertük meg. Mindegyik témánál a jó Isten simogatásával találkoztunk, és ha elég nyitottak voltunk, talán el is érte a lelkünket.

Közben a régi egyházi év is véget ér, és mint minden év végén, itt is jó számadást tartani: mi az, amiben fejlődtünk, és miben kell még javulnunk. Az új évet indíthatjuk jó elhatározásokkal, amelyekhez a következő leckék is igyekeznek segítséget nyújtani.

Visszatekintő kérdések és feladatok

1. Lapozd át a könyv eddig megismert leckéit, és készíts összeállítást azokból a mondatokból, amelyek jobban megérintették lelkedet!

2. Fogd csokorba a leckék végén található imákat, díszítsd szépen őket, és szerezz velük örömet másoknak!

3. A Művészi szép rovat melyik alkotása szólított meg leginkább? Mutasd be azt, és fűzz indoklást is hozzá!

4. A Jó gyakorlatok alapján foglald össze azokat a szabályokat és elveket, amelyeket fontosnak tartasz lelki életed számára a mostanig tanultakból!

Csoportmunka

1. Mindegyik csoport válasszon egy korábban tanult leckét, és dolgozzon ki egy élményszerű módszert a lecke egész osztállyal való átismételtetésére!

2. Készítsetek egy képzeletbeli tévés kulturális műsort, amelyben az eddig megismert művészi alkotásokból mutattok be egy válogatást!

999

Római katolikus vallás

Évközi idő