Egyéni munka

1. Olvasd el a Jézus feltámadásának leírását (Mt 28, 1–10), és írj az eseményről egy naplójegyzetet Mária Magdolna nevében!

2. Másold be a füzetedbe és tanuld meg Pilinszky János Átváltozás című versét!

Csoportmunka

1. Olvassátok el a Jézus feltámadásáról és az azt követő eseményekről szó­ló leírásokat (Jn 20, 1–18; Lk 24, 13–35; Jn 20, 24–29; Jn 21, 1–23), és mozaikcsoportokban osszátok meg azokat egymással! Beszéljétek meg, mi jel­le­mezte a Feltámadottal találkozó embereket!

2. A fenti bibliai részek elolvasása után az egyik csoport Mária Magdolna nevében írjon levelet barátnőjének az átélt eseményekről, a másik az emmauszi úton haladó tanítványok egyikének nevében írjon naplóbejegyzést, a harmadik Péter nevében írjon levelet a legjobb barátjának, a ne­gye­dik pedig Tamás nevében írjon naplóbejegyzést! Írásaitokat olvassátok fel egymásnak!

3. Mindegyik csoport egy-egy állóképben mintázza meg az általa megismert eseményt!

Portfólióba

1. Írj fogalmazást Jézus édesanyjának húsvétélménye címmel!

2. Kérdezz meg idősebb embereket a településeden élő népszokásokkal kapcsolatosan, és írd le, amit tőlük hallottál! Illusztráld fényképekkel is a leírást!

3. Keress a húsvétvasárnapi eseményt megjelenítő művészi ábrázolásokat, nyomtasd ki őket, és írj kis szöveget is hozzájuk!

Jó gyakorlatok

Imádkozom azért, hogy Jézus tanítása szerint éljem életemet.

Imádkozom azokért, akik megbántanak.

Megtanulok jelen lenni barátaim számára, ha azt igénylik, hogy meghallgassam őket, ahogyan a fel­támadt Krisztus is jelen van számomra és figyelmesen hallgat.

Pilinszky János: Átváltozás

Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.

Csúf, de te gyönyörűnek találtál.

Végig hallgattad mindig, amit mondtam.

Halandóból így lettem halhatatlan.

999

Római katolikus vallás